👨‍🚀ÚLTIMAS PLAZAS DISPONIBLES - NO TE QUEDES SIN ELLA

👩‍🚀 Women in Space

Seràs tu la pròxima astronauta en conquistar l'univers?

Des que Valentina Tereshkova va orbitar la Terra en 1963, les dones han estat trencant barreres en l'espai, demostrant que el cosmos és una destinació per a tots. Aquest camí, iniciat per la valenta cosmonauta soviètica, ha sigut seguit per moltres altres dones extraordinàries que han deixat la seua empremta en la història de l'exploració espacial.

L'era de les dones en l'espai no sols ha sigut de fites individuals sinó també de progressos col·lectius. En 1978, la NASA va seleccionar a les seues primeres astronautes dones marcant el començament d'una era inclusiva en l'exploració espacial d'Estats Units. Svetlana Savitskaya, per altra banda, es va convertir no sols en la segona dona en l'espai sinó també en la primera dona en realitzar una caminada espacial en 1984, mostrant la valentía i la capacitat femenina de superar qualsevol repte.

Aquests assoliments no sols mostren el valor i la determinació de aquestes pioneres sinó que també destaquen la importància de la diversitat en els equips que exploren els confins del nostre coneixement. La història de les dones en l'espai és un testimoni del poder de somia en gran i de la importància de perseguir eixos somnis, sense importar els obstacles.

Des de la primera caminada espacial femenina fins a les misions prolongades en l'Estació Espacial Internacional, les dones han demostrat la seua esencial contribució a la ciència, la tecnología i l'exploració. Figures com Mae Jemison, la primera dona afroamericana en l'espai, i Peggy Whitson, la primera dona comandant de l'Estació Espacial Internacional, són fonts d'inspiració per a xiquetes i dones de tot el món, motivant-les a seguir les seues passions en STEM (ciència, tecnología, ingeniería i matemàtiques) i més enllà.

En aquesta mateixa línia d'inspiració i superació, Sara García ha emergit com la primera astronauta espanyola, representant no sols un assoliment personal sinó també una fita per a Espanya i per a les dones en la ciència i la tecnología. A través del seu treball, García continua obrint camins i demostrant que les dones tenen un paper crucial en l'exploració espacial.

En Space Camp València, celebrem les contribucions d'aquestes increíbles dones a la ciència i l'exploració espacial. Aspírem a inspirar a la pròxima generació d'exploradores, ingenieres i somiadores.

Per a les joves estusiastes de l'espai, el llegat d'aquestes pioneres és un far de llum. L'espai és vast i està ple de misteris esperant ser descoberts. I, potser, alguna de vosaltres serà la pròxima en deixar la seua empremta en la història del cosmos.

El cel no es el límit, és sols el començament!